1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya’dan Schengen Açıklaması: Vizesi Olan Türkler Etkilenecek mi?

Almanya’dan Schengen Açıklaması: Vizesi Olan Türkler Etkilenecek mi?

featured
service

İlan edilen yeni kararla birlikte Almanya’nın bir süredir Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında yaptığı kontroller tüm kara sınırlarına, yani ek olarak Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’ya genişletildi. Avrupa Komisyonu’na bildirilen kararda sınır kontrollerinin “geçici” mahiyette olduğu, altı ay süreyle uygulanacağı vurgulanıyor. Kararın gerekçesinde, kontrollerin insan kaçakçılığı ile mücadele ve düzensiz göçün sınırlandırılması amacıyla başlatıldığı belirtiliyor. Alman hükümeti ayrıca kontrollerin ülkeye giriş hakkı bulunmayanların geri gönderilmesine imkan sağlayacağını duyurdu.

Bakan Faeser, açıklamasında bu adımla Almanya’da iç güvenliği güçlendirdiklerini de söyledi. Yeni Avrupa Ortak İltica Sistemi ve diğer tedbirlerle AB’nin dış sınırlarının güçlü bir şekilde korunmasını sağlayana kadar Almanya’nın ulusal sınırlarını daha güçlü bir şekilde denetlemek zorunda olduklarını vurgulayan Faeser, “Bu denetimler aynı zamanda İslamcı terörizm ve sınır ötesi suçların oluşturduğu akut tehlikelere karşı da koruma sağlıyor” dedi.

Peki kararın kapsamı ne, ne kadar süreyle ve nasıl uygulanacak? Avrupa Birliği’nde (AB) “Almanya Schengen’i askıya aldı” tepkisine yol açan kararın ardında ne yatıyor?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya’dan Schengen Açıklaması: Vizesi Olan Türkler Etkilenecek mi?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz