Altından bile fazla kazandıran meyvede hasat başladı! Kilosu 30 dolardan 34 ülkeye gönderiliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunuslar köyünde yetiştirilen 14 çeşit taze böğürtlen, 16 ülkeye ihraç edilirken, böğürtlen suyu ise 34 ülkeye gönderiliyor.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada böğürtlenlerin ihracatta kilogram başına 30 dolara yakın bir değerde satıldığını belirterek, böğürtlenin dünya çapında çok değerli bir ürün olduğunu ve bu başarı hikâyesine tanıklık ettiklerini söyledi. 11. Kalkınma Planı’nda tarım, turizm ve savunma sanayisi stratejik sektörler olarak belirlenirken, Kızılkaya, tarımda katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Kızılkaya, böğürtlenin savunma sanayisinden bile daha kıymetli bir ihracat ürünü olduğunu belirterek, meyve suyu ve pastacılık gibi çeşitli sektörlerde kullanılabilecek bu değerli ürünün dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini söyledi.

666c57c0d624894c75449f8e.webp

Firma sorumlusu Kasım Keremullah Ceylan, Türkiye genelinde tek parça böğürtlen işletmesi olarak birinci sırada yer aldıklarını belirtti. Ceylan, 230 dönümlük dikili alanda üretime devam ettiklerini ve böğürtlende büyük bir kalite ve standart yakaladıklarını ekledi. Hem iç piyasaya hem de yurt dışına taze böğürtlen ihraç ettiklerini söyleyen Ceylan, ülke ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altından bile fazla kazandıran meyvede hasat başladı! Kilosu 30 dolardan 34 ülkeye gönderiliyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz