1. Haberler
  2. Gündem
  3. Amasya’da Yayla Dönüşü Başladı

Amasya’da Yayla Dönüşü Başladı

service

Amasya’nın Suluova ilçesinde, yaz aylarını yüksek ve serin yaylalarda geçiren çobanlar, havaların soğumaya başlamasıyla köylerine dönmeye başladı.

Samsun’un Tekkeköy ilçesinden Amasya’nın Suluova ilçesindeki Akdağ Ovacık Yaylası’na hayvanlarını götüren çobanlar, artık geri dönüş yolculuğuna geçti. Babası Ali Şeker ile birlikte çobanlık yapan Rıdvan Şeker, koyunlarıyla her yıl ilkbaharda köylerinden yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki yaylalara çıktıklarını belirtti.

Geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade eden Rıdvan Şeker, “Mayıs ayında yaylaya çıktık. Eylül ayı ile geri dönüyoruz. Seneye de yazın yaylaya çıkıp koyunları otlatacağız. Geliş ve dönüş yolunda geceleri dışarıda kalıyoruz; çünkü ağıl yok. Bir haftada gidiyoruz” dedi.

İşlerinin zorluğuna değinen Şeker, “Yağmur, çamur, sosyal hayat yok. Yaylada, obada, kışlıklarda geçiyor günümüz. Memnunum, Allah’a şükür, ailemin geçimini sağlıyorum” diye konuştu.

Ailesinin dededen beri koyunculuk yaptığını vurgulayan Rıdvan Şeker, “100 yıldır bu mesleği yapıyoruz. 38 kuzu, 120 koyunumuz var. Dişileri ayırıyoruz, erkekleri satıyoruz. Dişiler damızlık oluyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amasya’da Yayla Dönüşü Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz