1. Haberler
  2. Gündem
  3. Amman’da Heniyye Suikastine Protesto

Amman’da Heniyye Suikastine Protesto

featured
service

Ürdün’ün başkenti Amman’da, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne sürdürdüğü saldırılar ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikast, kalabalık bir grup tarafından protesto edildi.

Direnişi Desteklemek için Ulusal Forum’un düzenlediği etkinlik, El-Hüseyni Cami önünden başlayarak, 1 kilometre uzaklıktaki Palmiye Meydanı’na kadar devam etti. Çeşitli sloganlar atan kalabalık, Heniyye’ye yönelik suikastı kınadı.

Protestocular, “Direniş liderine yapılan suikast, kurtuluş savaşını ateşler” ve “Ya Ebu Ubeyde, maskeli adam, iyiliğin yüzü, moralini yüksek tut” şeklinde ifadelerle seslerini yükseltti. Ayrıca, yeni Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’a destek vererek, “Bir üstat yoksa, diğeri gelir” diyerek dayanışmalarını gösterdiler.

Gösteriye katılanlardan Enes el-Hadidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çocukların öldürüldüğü bir manzaraya artık tahammül edemiyoruz. Küçük çocuklar gibi ağlamaya başladık. Onlar Arap ve İslam dünyası adına savaşırken, biz sadece konuşuyoruz” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu öne sürdü ve Tahran, Tel Aviv yönetimine karşılık vereceğini durumunu duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amman’da Heniyye Suikastine Protesto
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz