1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara Gar patlaması davasında gergin anlar

Ankara Gar patlaması davasında gergin anlar

featured
service

CHP, DEM Parti, EMEP’in bazı milletvekilleri ve çeşitli meslek örgütlerinden temsilciler duruşmayı takip etti.

Gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı,Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) davaya katılma talebinin olduğunu bildirdi.

Katılma talebiyle ilgili söz verilen TBB Başkanı Erinç Sağkan, TBB’nin kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olduğunu belirterek, Avukatlık Kanunu’nun da birliğin hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve insan haklarını koruma görevi yüklediğini söyledi.

Bu davanın, Türkiye tarihinde yaşanmış en büyük katliam davası olduğu değerlendirmesinde bulunan Sağkan, terör saldırısında yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını anımsattı. Sağkan, saldırıda bir meslektaşlarını da kaybettiklerini belirterek, davaya katılma taleplerinin kabulünü istedi.

Ara karar veren mahkeme heyeti, TBB’nin davaya katılma talebini kabul etti.

Daha sonra müşteki avukatlarının, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı verdiği itiraz dilekçesi okundu. İnsanlığa karşı işlenen suçun tüm unsurlarının oluştuğu kaydedilen dilekçede, sanıklara “anayasayı ihlal” suçu yerine “insanlığa karşı suç”tan ceza verilmesi istendi. Ayrıca, delillerin toplanmadığı, mahkemenin yaptığı yargılamanın eksik ve yetersiz olduğu belirtildi.

Söz alan müşteki avukatı İlke Işık, savcının esas hakkındaki mütalaasıyla ilgili avukatlar yerine katılanların beyanda bulunacağını, kendilerinin de izleyici sıralarında duruşmayı takip edeceklerini bildirdi. Cübbelerini masaya bırakan avukatlar, izleyici sırasına geçti.

Görüşü sorulan savcı, bir önceki celsede verdiği mütalaa doğrultusunda sanıklara ceza verilmesini talep etti. Bunun üzerine duruşmada kısa süreli gerginlik yaşanırken, salonda bulunanlar “Adalet istiyoruz!” diye bağırdı. Sonrasında salonda “mikrofon” gerginliği yaşandı. Müşteki avukatları, katılanların beyanlarının el mikrofonuyla alınmasını talep etti ancak mahkeme başkanı, salonda hoparlörün olmadığını bildirdi. Gerginliğin devam etmesi üzerine gerekli ekipmanın sağlanması için duruşmaya yaklaşık yarım saat ara verildi.

Ara sonrası salona gelen mahkeme başkanı, teknik nedenlerle mikrofon bağlantısının sağlanamadığını, katılanların, müşteki avukatlarının masasında yer alan mikrofondan beyanda bulunabileceğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Gar patlaması davasında gergin anlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz