1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara, İstanbul, İzmir… Yeniden alarm verildi: O saatlerde kıyamet kopacak, acil önlem çağrısı

Ankara, İstanbul, İzmir… Yeniden alarm verildi: O saatlerde kıyamet kopacak, acil önlem çağrısı

featured
service

Meteorolojik tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde hava durumu parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın çoğu, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz, Kütahya, Konya, Çankırı, Ordu, Kars, Ardahan çevreleri ile Samsun’un iç bölgelerinde ve Hatay kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genel olarak az bulutlu ve açık geçecek.

Ülke Genelinde Sağanak Yağış Bekleniyor

Hava sıcaklıklarının önemli ölçüde değişmeyeceği ve mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Bu nedenle, aşırı sıcaklık değişiklikleri beklenmiyor. Ancak, rüzgarların genel olarak kuzey yönlerden eseceği, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara’nın kuzeyinde ve Batı Karadeniz’de bulunan alçak basınç merkezinin İstanbul’u 4-5 gün daha gök gürültülü sağanak yağışlarla etkileyebileceğini belirtti. Bu yağışlar, özellikle betonlaşmış şehirlerde ani su baskınlarına neden olabilir. Şemsiyesiz dışarı çıkılmaması ve yerel hava durumu raporlarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

İstanbul’un batısında etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların, saat 15.00’e kadar batı ve kuzey kesimlerle Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. AKOM, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını önemle vurguladı.

Doğu Akdeniz’de öğleden sonra ve akşam saatlerinde Osmaniye, Adana’nın kuzey ve Kahramanmaraş’ın güneybatısında gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor, bu yüzden ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışlarına karşı dikkatli olunmalı. Ayrıca, Kastamonu çevrelerinde de öğleden sonra ve akşam saatlerinde görülecek kuvvetli sağanak yağışlara karşı benzer tedbirlerin alınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara, İstanbul, İzmir… Yeniden alarm verildi: O saatlerde kıyamet kopacak, acil önlem çağrısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz