1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara sıcak hava dalgasına giriyor! Ankaralılar özledikleri havalara kavuşuyor! İşte 12 Haziran 2024 Ankara hava durumu

Ankara sıcak hava dalgasına giriyor! Ankaralılar özledikleri havalara kavuşuyor! İşte 12 Haziran 2024 Ankara hava durumu

featured
service

Başkent Ankara, 12 Haziran 2024 Çarşamba günü sıcak bir hava dalgasının etkisi altında olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan hava durumu bilgilerine göre, başkentin 18 ilçesinde sıcak hava hakim olacakken, geriye kalan 7 ilçede ise az bulutlu bir gökyüzü bekleniyor.

Ankara’nın gece saatlerinde serin bir hava hakim olacak. En düşük sıcaklık 14 derece olarak tahmin ediliyor. Geceleri serin havanın etkisiyle rahat bir uyku çekmek mümkün olacak.

Gün içerisinde ise sıcaklıklar hızla yükselecek ve öğle saatlerinde 39 dereceye kadar çıkacak. Özellikle sıcak hava dalgasının etkisini artıracağı öğle saatlerinde dışarıda bulunacak vatandaşların dikkatli olması, bol sıvı tüketmesi ve gölgede kalması öneriliyor.

Az bulutlu bir gökyüzünün hakim olacağı ilçeler arasında ise Akyurt, Bala, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Haymana, Kızılcahamam bulunuyor. Bu ilçelerdeki hava durumu nispeten daha serin olacak ve vatandaşlar güneşin etkilerinden bir nebze olsun korunabilecekler.

Ankara’da hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceği bu günde, dışarıda uzun süre vakit geçirecek olan vatandaşların güneş çarpmasına karşı önlem alması önem arz ediyor. Ayrıca, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin sıcak havadan daha fazla etkilenebileceği göz önünde bulundurularak, bu gruptaki kişilerin serin ve gölgeli yerlerde zaman geçirmesi tavsiye ediliyor.

xc.png

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara sıcak hava dalgasına giriyor! Ankaralılar özledikleri havalara kavuşuyor! İşte 12 Haziran 2024 Ankara hava durumu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz