1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara ve İstanbul dahil 11 şehirde felaket olacak! 6 gün boyunca devam edecek

Ankara ve İstanbul dahil 11 şehirde felaket olacak! 6 gün boyunca devam edecek

featured
service

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, ülkemizin kuzeyi ile birlikte zamanla güney ve iç kesimlerinde hava durumu parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu geçecek. İç Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir’in güney çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

HAVA DURUMU VE YAĞIŞ BEKLENTİLERİ

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi ve önemli bir değişiklik göstermemesi bekleniyor. Batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette rüzgarların esmesi öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

Sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görüleceğinden, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Bu bölgelerde meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi risklere karşı önlemlerin alınması tavsiye ediliyor.

İSTANBUL İÇİN YAĞIŞ BEKLENTİLERİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in değerlendirmelerine göre, Karadeniz, İç Ege ve Akdeniz bölgelerinde bugün yağışlar görülecek. Yarın Marmara Bölgesi’ni de kapsayan yağışlar, İstanbul’da öğleden sonra bulutluluğun artması ve akşam saatlerinde yağışların başlaması şeklinde kendini gösterecek. Sıcaklıkların değişmeyeceği, İstanbul’da hava sıcaklığının bugün 30 derece civarında seyredeceği belirtiliyor.

SARI ALARM VERİLEN KENTLER

Bugün itibarıyla Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Samsun, Sinop, Uşak ve Bartın için sarı kodlu alarm verildi. Yarın ise Kastamonu, Sinop ve Bartın illeri için sarı alarm geçerli olacak. Bu uyarılar, bu kentlerde olası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı önceden tedbirli olunmasını amaçlıyor.

SAMSUN VE DİĞER BATI KARADENİZ KENTLERİ İÇİN UYARILAR

Radar verilerine göre, Samsun’un doğu ilçelerinde akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden, bölgedeki vatandaşların dikkatli olmaları gerekmekte.

BATI KESİMLERİNDE OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI

Batı bölgelerde, özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Denizli, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevreleri ile Eskişehir’in güneyinde yerel olarak kuvvetli yağışların görülmesi öngörülüyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara ve İstanbul dahil 11 şehirde felaket olacak! 6 gün boyunca devam edecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz