1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara ve İstanbul’dan kaçanlar bavulunu oralara attı! 4 bölgeye yoğun ilgi: Her yer tıklım tıklım

Ankara ve İstanbul’dan kaçanlar bavulunu oralara attı! 4 bölgeye yoğun ilgi: Her yer tıklım tıklım

featured
service

Helenistik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma pek çok esere ev sahipliği yapan Amasra; bakir koyları, temiz kumsalı, sakin denizi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri.

Özellikle son yıllarda yaz sezonunu oldukça hareketli geçiren Amasra, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinde de yerli turistin en çok tercih ettiği noktalardan biri oldu. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, bayram tatili süresince 6 bin nüfuslu ilçeye yaklaşık 500 bin turistin geleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Osmanlı’dan günümüze uzanan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarıyla dikkat çeken Safranbolu, tatilcilerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri. “Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent” arasında gösterilen ilçe, başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak olmak üzere yurt içinden çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra yabancı turistleri de ağırlıyor.

safranbolu.jpg

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, AA muhabirine, 9 günlük bayram tatilinden dolayı otellerin %100 dolduğunu söyledi.

Özellikle İstanbul ve Ankara’ya yakın olan, doğal güzellikleri, gölü, mesire alanları ve farklı konseptleri olan konaklama seçenekleri ile ilgi gören Sakarya’nın turizm cenneti Sapanca, 9 günlük bayram tatilinde kendini doğanın içine bırakmak isteyenlerin akınına uğradı.

Bayram tatilinde, %90’a yakın doluluk ile hizmet sunması beklenen Sapanca’yı tercih eden tatilciler; otel, bungalov ev, villa, küçük ev, pansiyon ve balon evlerde konaklamanın tadını çıkaracak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara ve İstanbul’dan kaçanlar bavulunu oralara attı! 4 bölgeye yoğun ilgi: Her yer tıklım tıklım
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz