1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da 29 Ekim etkinlikleri TUSAŞ saldırısı nedeniyle iptal edildi

Ankara’da 29 Ekim etkinlikleri TUSAŞ saldırısı nedeniyle iptal edildi

featured
service

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisinde, 23 Ekim Çarşamba günü saat 15.30’da vardiya değişimi sırasında silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleşti. Ana nizamiyede meydana gelen saldırının ardından alanda çatışmalar yaşandı. Olay yerine özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili olarak bir başsavcıvekili de dahil olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, biri kadın diğeri erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğünü bildirdi. Bakan Yerlikaya, terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğunu ve 3’ü ağır 22 kişinin yaralandığını duyurarak, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel” ifadesini kullandı.Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” dedi.

ABB, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla planlanan etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm etkinlikler, Kahramankazan ilçemizde gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Tesisi’nde 15.30’da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğunu, 3’ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Güçlü’nün, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak için nizamiyeye indiği sırada yaralandığı, hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında öldürülmüş olarak bulundu.

Saldırıda, biri başkomiser, biri komiser olmak üzere toplam 5 polis yaralandı. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, operasyonu gerçekleştiren 7 özel harekât polisi de yaralandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da 29 Ekim etkinlikleri TUSAŞ saldırısı nedeniyle iptal edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz