1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Çocuğu Isıran Sokak Köpeği 10 Gün Sonra Alındığı Yere Bırakılacak

Ankara’da Çocuğu Isıran Sokak Köpeği 10 Gün Sonra Alındığı Yere Bırakılacak

featured
service

Etimesgut ilçesinde bir çocuğu ısıran sokak köpeği, 10 günlük gözetim süresinin ardından alındığı yere bırakılacak. Belediyenin çeşitli adımları ve sağlık kontrolleri üzerine Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Beşikçioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Y.K. isimli bir çocuğun, yeşil küpeli bir sokak köpeği tarafından ısırıldığını ve bu durumun büyük bir hassasiyetle takip edildiğini belirtti.

Beşikçioğlu, “Bahsi geçen köpeğin yeşil küpesi, Sincan Belediyesi’ne ait bir sokak hayvanı olduğunu göstermektedir. Gerekli sağlık kontrolleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi’ne götürüldü ve bir kısmı sahiplendirildi.” dedi.

İlçede diğer bölgelerden bırakılan sokak köpeklerinin sayısında gözlemlenen artışa dikkat çeken Beşikçioğlu, bunun, can dostlarının korunmasına yönelik yaptıkları çalışmalar üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini ifade etti. Çocukların ve vatandaşların sağlığının öncelikli olduğunu vurguladı.

Başkan ayrıca, ısırılan çocuğun sağlık durumunun titizlikle takip edildiğini ve uygun sağlık raporlarının halkla paylaşıldığını kaydetti. Hem hayvanların hem de insanların güvenliğini sağlamanın öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Beşikçioğlu, “Sokak hayvanları ile ilgili her şikayet ciddiyetle değerlendirilmektedir. Hayvanseverlerimizden anlayış ve işbirliği bekliyoruz. Sokak hayvanlarımızı korumak, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur.” diyerek sürecin önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Çocuğu Isıran Sokak Köpeği 10 Gün Sonra Alındığı Yere Bırakılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz