1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da yaşayanlar dikkat! 30 Eylül’e kadar tamamen yasaklandı: Kesinlikle yapamayacaksınız

Ankara’da yaşayanlar dikkat! 30 Eylül’e kadar tamamen yasaklandı: Kesinlikle yapamayacaksınız

featured
service

Kamp ve Ateş Yakma Kısıtlamaları

Ankara sınırları içerisinde bulunan milli parklar, mesire ve tabiat parkları hariç tüm ormanlık alanlara, 15 Haziran 2024 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında girişler yasaklanmıştır. Bu yasak, orman yangınlarının önlenmesine yönelik ciddi bir adımdır ve Ankara Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilen kişiler ile yetkili kamu görevlileri dışında herkes için geçerlidir.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Ormanlık Alanlara Giriş Yasağı

Kamping işletmeleri dışında, ormanlık alanlarda kamp yapmak ve çadır kurmak yasaktır. Ayrıca, orman idaresinin belirlediği ocak, mangal ve barbekü yerleri dışında ateş yakmak, mangal yapmak, semaver ve piknik tüpü kullanmak da yasaklanmıştır. Bu kısıtlamalar, yangın çıkış riskini minimize etmek için büyük önem taşımaktadır.

Giriş-Çıkış ve Çalışma İzinleri

Belirlenen saatlerde (09.00-21.00) mesire alanlarına giriş ve çıkış yapılabilirken, bu saatler dışında kamp yapmak ve çadır kurmak yasaktır. Ormancılık faaliyetleri kapsamında üretim, fidan dikme, bakım ve onarım çalışmaları yapan kişiler dışında, vatandaşların ormanlara giriş ve çıkışlarına izin verilmeyecektir.

Yangın Önleme Bandı ve Denetimler

Belediyeler, orman içi ve kenarlarında bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli ekipmanları hazır bulunduracaklardır. Ayrıca, dronlarla izleme ve gözlem faaliyetleri artırılacak ve vatandaşlar orman yangını riski konusunda bilgilendirileceklerdir.

Cezai Yaptırımlar

Belirlenen karar ve önlemlere uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır. Bu, vatandaşların alınan önlemlere uymalarının ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da yaşayanlar dikkat! 30 Eylül’e kadar tamamen yasaklandı: Kesinlikle yapamayacaksınız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz