Ankaralılar sipariş üstüne sipariş veriyor! İlçeye gelen almadan gidemiyor! Hem de 80 katlı…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı’nın yöresel lezzetleri herkesin dikkatinde yer alıyor. Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, “Baklavayı herkes bilir. Özelliği, 80 katlı olması lazım, lezzetti daha farklı olur. Burada annelerimiz hamurları açarken karşıdan duvar görünecek şekilde açarlar. 80 katın özelliği ondan kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve tadımı farklı olur. Beypazarı’nın meşhur yemeklerinden birisi de yaprak sarmasıdır. Yaprak sarması Türkiye’nin her yerinde vardır ama buranın özelliği daha farklıdır. Çok ince sarılır ve ekşi tadı vardır. Onun haricine Beypazarı Kurusu. Bütün Türkiye’ye malum olmuştur. İsveç bisküvisine alternatif. 6 ay saklanabilen, çaya bandırılarak yenilen bir galeta türü ürünümüzdür. Bütün vatandaşlarımızı Beypazarı’nın yöresel ürünlerini tatmaya davet ediyorum” sözlerini dile getirdi.

Türkiye’nin dört bir yanında bilinen Beypazarı kurusu yapım aşamaları hakkında detayları paylaşan Sabahat Gürer, tereyağı ve unun karıştırılması ile birlikte içerisine süt, tuz, mahlep, tarçın eklenerek kulak memesi kıvamına getirilen hamurun kurabiye hamuru gibi yoğurulduğunu söyledi. Yapılan hamur tezgaha alındıktan sonra çörek otu, çikolata ya da sade olarak yapılabilmektedir. Ardından hamurlara şekil verildiğini söyleyen Gürer, mayalanmaya giden hamurların kuru poğaça gibi pişirildiğini söyleyerek uzun süre kuruma işleminin ardından kıvama geldiğini aktardı.

Beypazarı 80 Katlı Ev Baklavası kg

Beypazarı denildiğinde herkesin aklına 80 katlı baklavalar geliyor. Baklava üreticisi ve satıcısı Altan Değirmencioğlu, “Beypazarı Baklavası 80 katlı olur. Bunları bayanlar tek tek oklavayla açarlar. Bizim baklavalarda nişasta kullanılmaz. Taş fırında pişer, özelliği buradan gelir, cevizli olur. Kat sayısı fazla olduğu için taş fırında 1- 1,5 saat pişer. Son zamanlarda Beypazarı Baklasına talep arttı. Bu bayram 350-400 tepsi siparişimiz var. Beypazarı’nda toplam 10-12 ton üretim oluyor. Evlerde kendi yapan da var bizim gibi üreten firmalar da var” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankaralılar sipariş üstüne sipariş veriyor! İlçeye gelen almadan gidemiyor! Hem de 80 katlı…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz