1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’nın en gizemli noktası! Birçok kişinin haberi yok ama herkes merak ediyor

Ankara’nın en gizemli noktası! Birçok kişinin haberi yok ama herkes merak ediyor

featured
service

Başkent Ankara’nın göbeğinde kimsenin keşfetmediği bu nokta herkesin dikkatini çekiyor. Sincan ilçesinde bulunan Zir Vadisi, mercan kayalarında oluşan doğa harikası olarak biliniyor.

Yeşil bitki örtüsü ve berrak suları ile etkileyici kayalıklar Ankara’nın dikkat çeken noktalarını oluşturuyor. Zir Vadisi dağcılık, kampçılık ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler için ideal bir ortam oluşturmaktadır.

1930’lu yıllarda yerleşim yeri olarak kullanılan bu Vadi zaman içerisindeki bölgedeki doğal olaylar nedeniyle mesire alanına dönüştü. Zengin tarihi dokusu, mimari kalıntıları ve Müslüman ve Hristiyan mezarlıklarıyla adeta bir açık hava müzesine dönüşen Zir Vadisi, taş işçiliğinin nadide örneklerini de gözler önünde seriyor. Eskiden köy evleri olarak kullanılan alan ise şimdilerde Ankara armudunun yetiştiği muhteşem bahçelere dönüştü.

zir-vadisi.jpg

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan bu vadinin tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı da bilinmektedir. Ankara’nın Sincan ilçesinde yer alan Zir Vadisi İpek Yolu’nun geçtiği önemli noktalardan biri olarak görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın en gizemli noktası! Birçok kişinin haberi yok ama herkes merak ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz