1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’nın göbeğinde saklı kalmış cenneti! Görenler hayran kalıyor! Suyunun şifası da dillerde dolanıyor

Ankara’nın göbeğinde saklı kalmış cenneti! Görenler hayran kalıyor! Suyunun şifası da dillerde dolanıyor

featured
service

Nallıhan’ın güzelliklerine güzellik katan bu yer birçok kişi tarafından bilinmiyor. Ankara’nın önemli bir mesire alanı olarak bilinen bu yer Ilıca Şelalesi olarak anılıyor. Ankara’ya 180 kilometre mesafede bulunan Ilıca Şelalesi Göynük yolu üzerindeki Karacasu Köyü’nde Sırçalı Dağı eteklerinde yer alıyor. Sırçalı dağının zirvesinde Kuzeybatı yönünde iki dönüm Çayırlı kaplı bir düzlükte bulunan bu yer kamp ve çadır alanlarını da içerisinde barındırıyor. Yakınında bulunan 36 derece sıcaklıktaki su çayırlığın ortasından kıvrılarak geçip 50-60 metre yüksekten dere yatağına dökülüyor.

Son yıllarda bazı cilt hastalıkları bulunan kişilerin suyu denediğinde mantar ya da kaşıntı gibi problemlere iyi geldiğini de söylüyor. Bu nedenle buraya gelen birçok kişi bidonlarla doldurdukları suları evlerine götürüyor.

Nallıhan’a 30 kilometre uzaklıkta yer alan Ilıca Şelalesine iki ayrı yoldan ulaşım sağlanıyor. İlk alternatif Kadıköy Çulhalar üzerinden olurken ikinci alternatif ise Uluhan’a giderken Karacasu’dan saparak ulaşım sağlanabiliyor.

Çuhalar köyünden başlayıp Ilıca Şelalesi’ne uzanan 3 zorluk derecesindeki yürüyüş parkuru ise 3 saatlik bir doğa yürüyüşünün ardından mükemmel bir cennete ulaştırıyor. Orman yolundan arabayla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Şelalenin yollarının bozuk olduğunu daha hatırlatmak gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın göbeğinde saklı kalmış cenneti! Görenler hayran kalıyor! Suyunun şifası da dillerde dolanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz