1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’nın göbeğinde yapılan 10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 9 yıl geçti

Ankara’nın göbeğinde yapılan 10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 9 yıl geçti

featured
service

Davanın tutuklu sanıkları Yakup Şahin, Hakan Şahin, Resul Demir, İbrahim Halil Alçay, Hacı Ali Durmaz, Erman Ekici, Talha Güneş, Hüseyin Tunç ve Metin Akaltın, insan öldürme suçundan 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan da 379’ar kere 18 yıl hapis cezası verildi.

Dava kapsamında hakkında suçlama yapılan 26 sanıktan 16’sı ise hala firari durumda ve bu kişilerin IŞİD üyesi oldukları tahmin ediliyor. Saldırı ile ilgili ihmali olduğu tespit edilen bazı kamu görevlileri hakkında ise soruşturma izni verilmedi.

Oğlu Korkmaz Tedik’i kaybeden Zöhre Tedik, yargılama sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Erman Ekici insanlığa karşı suç ile yargılanırken, son gelen heyet bunu değiştirerek 10 Ekim’i zamanaşımına uğratmaya çalıştılar. Bir katliamı planlayarak işlemek insanlığa karşı suçtur, ancak mahkeme bunu akladı,” dedi.

Tedik, kamu görevlilerinin sorumluluğunun asla yargılanmadığını vurgulayarak, “Bombanın patlamasının ardından kolluk kuvvetleri alana gaz bombası attı. Ben oğlumu kaybettim, ama oğlumun o gaz bombası yüzünden öldüğünü düşünüyorum, ancak bu da reddedildi. Kamu sorumluları mahkemenin önüne gelip hesap vermedikçe biz bu davayı bitirmeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın göbeğinde yapılan 10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 9 yıl geçti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz