1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankete Göre Trump ve Harris Arasındaki Oy Farkı 1 Puan

Ankete Göre Trump ve Harris Arasındaki Oy Farkı 1 Puan

featured
service

ABD’de gerçekleşen son anket sonuçlarına göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat aday Kamala Harris arasındaki oy farkı yalnızca 1 puana düştü. Anket verilerine göre, Trump’a oy verebileceğini belirtenlerin oranı %48 iken, Harris’in destek oranı %47 olarak belirlendi.

New York Times ve Sienna Koleji iş birliğiyle gerçekleştirilen bu anket, 22-24 Temmuz tarihleri arasında ulusal çapta 1142 yetişkinle yapıldı. 5 Kasım’da düzenlenecek olan başkanlık seçimleri öncesinde, Trump’ın oy oranının %48, Harris’in ise %47 olduğu görülmüştür.

27 Haziran’da yapılan bir diğer anket, Joe Biden ile Trump arasındaki oy farkının 6 puan olduğu yönündeydi. Ancak Biden’ın 19 Temmuz’da seçim yarışından çekilmesi sonrası, yerine aday gösterilen Harris’in 1 puan farkla Trump’ı takip etmesi dikkat çekiyor. Siyasi gözlemciler, Harris’in bu hızlı yükselişini önemli bir başarı olarak değerlendiriyor.

Harris’in, Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından Trump ile arasındaki farkı kapatması, değişen siyasi dinamikleri de gözler önüne seriyor. Bu durum, önümüzdeki günlerdeki kampanya sürecinin ne denli çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankete Göre Trump ve Harris Arasındaki Oy Farkı 1 Puan
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz