Annelere doğum izni uzatılıyor mu? Çok çocuğa çok izin çalışması… Detaylar belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kapsamda annelere kademeli doğum izni verilebileceği gündemde. Kademeli doğum izni ise; tek çocuğu olan anneye daha az, çok çocuğu olan anneye daha fazla izin verilmesi anlamına geliyor. Çocuk sayısına göre iznin artırılması konusuna yoğunlaşırken annelerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesi için 3 yaşa kadar evden veya esnek çalışma modeli de çalışma kapsamında değerlendirildi.

Çalışma ile etki analizi raporlaması da başlatıldı. Çalışan ve çalışmayan kadınlar arasındaki doğum oranları araştırılacak. Çalışma sonunda en çok merak edilen özel sektörde çalışan kadınlara yapılacak destek paketleri olacak. 2023 yılında 1.51’e kadar gerileyen doğum hızının artması için Aile Bakanlığı’nın doğum teşviki yardımı yapması da hedefleniyor.

Kadınlar, doğum izni süresinin yetersizliğinden şikayet ederken bu sürenin uzatılması talebinde bulunuyor. Anneler ile anne adayları da yürütülen çalışma için Show Haber’e yaptıkları açıklamada yeni çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini belirterek, “Tek başına bebek büyüten anneler için mantıklı geldi bana. Olursa çok sevinirim en azından bundan sonraki anne adayları için” dedi.

dogum-izni-uzatilacak-mi-1.jpg

Özel sektördeki çalışanlar için ise konuyla ilgili endişeler sürüyor. Çalışan kadınlar özel sektörde izin süresinin uzatılmasının zor olduğunu söyleyerek, “çünkü bir yıl izin alsan senin yerine başkasını alacaklar. Ancak bence çok mantıklı olur hem anneler için hem aile düzeni için sağlıklı çocuk yetiştirmek istiyorsak da bence güzel bir çalışma” diyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Annelere doğum izni uzatılıyor mu? Çok çocuğa çok izin çalışması… Detaylar belli oldu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz