Çelik, doğa yürüyüşlerinde topladığı organik, ilaçsız ve hormonsuz meyvelerle sirke yapıyor. Pazarlardan taze meyve alarak portakal, limon gibi turunçgillerden ve egzotik meyvelerden çeşitli sirkeler üreten Çelik, bu ürünleri bizzat deneyimleyerek sağlığa olan faydalarını keşfetti. “Bulaşık makinenizde bile sirkeyi kullanabilirsiniz. Kısacası sirke, hayatımızın her aşamasında kullanabileceğimiz bir üründür” diyen Çelik, el yapımı sirkelerin gücüne inandığını belirtti.
Elma sirkesiyle başlayan bu serüvende farklı rahatsızlıklarına çözüm bulduğunu ifade eden Çelik, Alzheimer hastası annesinde yaban mersini sirkesinin olumlu etkilerini gözlemlediğini belirtti. “Elma sirkesiyle başladığımız serüvenimizde birçok rahatsızlığımıza çare bulduk. Annemde Alzheimer hastası. Örneğin yaban mersini sirkesinin anneme çok faydalı olduğunu gördük. Dolayısıyla farklı meyvelerden sirkeler üretmeye başladım. Farklı meyvelerden ürettiğimiz sirkelerin vücuda olan faydalarını tek tek deneyimledik. Şuanda bende 12 çeşit sirke bulunuyor” diye konuşan Çelik, sirkenin sağlığa olan katkılarını keşfetmeye devam ediyor.
Çelik’e göre, sirkenin kullanım alanları oldukça geniş. Yemeklerden temizliğe kadar birçok alanda sirkenin mucizevi etkiler sunduğunu söyleyen Çelik, “Bulaşık makinenizde bile sirkeyi kullanabilirsiniz. Kısacası sirke, hayatımızın her aşamasında kullanabileceğimiz bir üründür” diyerek, marketlerde satılan kimyasal içerikli ürünlere alternatif olarak evde yapılabilecek doğal ürünlerin önemini vurguladı.
Mehmet Ali Çelik, sağlıklı bir sirke üretimi için doğal meyvelerin önemine dikkat çekerek, “Özellikle mor renkli meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hücre yenilenmesinde etkili olduğunu gördüm. Aronya, yaban mersini, böğürtlen gibi birçok doğal meyveden sirke yaparak bunları kullanmaya başladım ve faydasını kendim de deneyimledim. Sirke, yaklaşık 3 ay içerisinde oluşmaya başlar ve tam lezzetini alması 1 ya da 3 yılı bulur. Ancak 3,5-4 ay sonrasında da yavaş yavaş tüketilebilir” ifadelerini kullandı.
Yorumlar kapalı.