1. Haberler
  2. Gündem
  3. Arabanızda bu yoksa hemen yaptırın! 10 bin kişiye anında ceza kesildi

Arabanızda bu yoksa hemen yaptırın! 10 bin kişiye anında ceza kesildi

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye genelinde yapılan trafik denetimlerine ilişkin önemli veriler paylaştı. Bakan Yerlikaya, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde toplam 2 milyon 855 bin 748 aracın kontrol edildiğini ve trafik kural ihlallerine yönelik çok sayıda işlem yapıldığını belirtti. Ancak dikkat çeken bir veri, zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan sürücülere yönelik oldu.

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, sigortasız araç kullanan 10 bin 815 sürücüye işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, bu konuda trafik güvenliği açısından hayati önem taşıyan zorunlu mali sorumluluk sigortasının yaptırılmaması durumunda ciddi yaptırımların uygulandığını vurguladı.

Sigortasız araç kullanımı, sadece sürücüler için değil, trafikteki diğer araçlar ve yayalar için de büyük bir risk oluşturuyor. Zorunlu mali sorumluluk sigortası, kaza durumunda karşı tarafa verilecek maddi ve bedensel zararları karşılamak amacıyla önemli bir güvence sağlıyor.

Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlatarak, denetimlerin kesintisiz süreceğini ve özellikle sigortasız araç kullanımı konusunda sıkı kontrollerin sürdüğünü ifade etti. Denetimlerde ayrıca hız ihlali, emniyet kemeri takmama, sürücü belgesi olmadan araç kullanma gibi diğer ihlallere yönelik de işlem yapıldığını belirtti.

Trafikte denetim ve önlemler artırılacak

Trafik kazalarının ve ihlallerinin önlenmesi adına yapılan bu denetimlerin halkın güvenliği için sürdürüleceğini ifade eden Yerlikaya, yolculukların sevdikleriyle buluşturmak için olduğunu, ayırmak için olmadığını hatırlatarak sürücüleri uyardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arabanızda bu yoksa hemen yaptırın! 10 bin kişiye anında ceza kesildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz