1. Haberler
  2. Gündem
  3. Araç muayene sisteminde yeni değişiklikler!

Araç muayene sisteminde yeni değişiklikler!

featured
service

Yapılan düzenlemeyle birlikte TÜVTÜRK’ün özelleştirme süreci başladı ve araç muayene süreçleri yeniden yapılandırıldı. Bu süreçte, lastik denetimi gibi unsurların artık muayene kriterleri arasında yer almayacağı belirtildi.

TÜVTÜRK yetkilileri, lastiklerin muayene sürecinde kontrol edilmemesinin seyir güvenliğini tehlikeye atabileceğini vurguladı. Özellikle yanlış takılan veya işaretlemesi hatalı yapılmış lastiklerin kullanımının kazalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Yeni düzenleme ile birlikte, araç muayenelerinde asimetrik lastiklerin dönüş yönü veya işaretlemelerinin doğruluğunun denetlenmeyeceği açıklandı. Bu kararla birlikte araç sahiplerinin muayene öncesinde lastik değişikliği yapma zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu.

Bu değişiklikler, araç muayene sürecini daha basit ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. Yaz ve kış lastiği denetiminin kaldırılmasıyla birlikte, araç sahiplerinin muayene sürecindeki işlemleri daha az zahmetli hale gelecek ve zaman kazanabilecekleri belirtiliyor.

TÜVTÜRK’ün yeni düzenlemeleri hakkında daha fazla bilgi almak ve güncellemeleri takip etmek için resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya en yakın TÜVTÜRK merkezine başvurabilirsiniz. Bu değişikliklerin araç sahipleri için ne anlama geldiğini anlamak ve muayene sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenmek önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araç muayene sisteminde yeni değişiklikler!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz