1. Haberler
  2. Gündem
  3. Araç muayenesinde değişim: Özelleştirme süreci başlıyor!

Araç muayenesinde değişim: Özelleştirme süreci başlıyor!

featured
service

Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde araç muayene hizmetlerinin yeniden özelleştirme kapsamına alınması kararlaştırıldı. Bu önemli adım, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de duyuruldu. Buna göre, araç muayene hizmetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Araç muayene hizmetlerinin özelleştirilmesi süreci, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi, gelir ortaklığı modeli gibi çeşitli hukuki tasarruflar veya kiralama yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilecek. Bu işlemler, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek ihale dokümanları ve sözleşmeler çerçevesinde yapılacak.

Özelleştirme işlemlerinin kamu hizmetinde aksaklık yaşanmaması adına 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Bu tarihe kadar, mevcut araç muayene hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için gerekli hazırlıklar yapılacak.

ÖİB’den alınan bilgiye göre, araç muayene hizmetlerinin 20 yıllığına özel sektöre devredilmesine ilişkin özelleştirme ihalesi, 20 Aralık 2004’te kuzey ve güney olarak iki bölge halinde yapılmıştı. Bu ihale sonucunda imtiyaz sözleşmeleri 15 Ağustos 2007’de imzalanmıştı ve bu sözleşmeler 14 Ağustos 2027’de sona erecek.

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik, imtiyaz sözleşme süresinin bitiminden en az 5 yıl öncesinde gerekli planlama, proje ve altyapı çalışmalarının başlatılmasını ve yeni ihalenin en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar sonuçlandırılmasını öngörüyor. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı kararı ile yeni özelleştirme hazırlıkları başlatıldı.

Bu yeni düzenleme ile araç muayene hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amaçlanıyor. Araç sahiplerinin, muayene süreçlerinde meydana gelecek değişiklikleri yakından takip etmeleri ve güncel bilgilere ulaşmaları önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araç muayenesinde değişim: Özelleştirme süreci başlıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz