1. Haberler
  2. Gündem
  3. Araç sahiplerine sevindiren haber: Ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz! Para isterlerse de ödeme yapmayın

Araç sahiplerine sevindiren haber: Ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz! Para isterlerse de ödeme yapmayın

featured
service

Otopark işletmesinin, “0-3 saat geçildi” şeklinde beyan vermesi üzerine, plaka tanıma sistemiyle giriş yapıldığı ve sunulan bir giriş-çıkış saati belirlenmediğini göz önünde bulunduran heyet, Aydın Ağaoğlu’nun başvurusunu reddetti.

İşletmeden sunulan belgelerde giriş-çıkış saati bulunmamasının tüketicinin kusuru olmadığını belirten Aydın Ağaoğlu, konuyu Tüketici Mahkemesi’ne taşıdı.

Otoparkta yalnızca 1 saat kaldığını ve 2007 yılında alınan UKOME kararına göre usulsüz ücret istendiğini belirten Aydın Ağaoğlu’na 20 TL’lik ücretin iade edilmesine karar verildi. Mecidiyeköy’deki AVM’nin ise ücret tarifesini sürdürdüğü öğrenildi.

Daha önce Ulaştırma Koordinasyon Merkezleri’nin (UKOME) ‘0-3 saat ücretsiz’ kararını uygulamayan iki işletmeye karşı da hukuki mücadelesini kazanan Aydın Ağaoğlu, otoparklarda giriş çıkış saatlerinin ibraz edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aydın Ağaoğlu, “Aynı işletmenin Ataşehir’deki AVM otoparkıyla de mücadele verdim ve orası 0-3 saat ücretsiz oldu. Yine, Ümraniye’deki farklı bir AVM’nin otoparkıyla aynı mücadeleyi verdim ve 0-3 saati ücretsiz hale getirdiler. İşletmeye sizinle de mücadele vereceğim deyip 20 lirayı kabul etmedim” dedi.

UKOME tarafından 2007 yılında alınan 0-3 saat ücretsiz kuralının bazı AVM’lerde hala uygulanmadığına değinen Aydın Ağaoğlu, tüketicileri bu saat aralıklarında ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

Otopark plaka tanıma sistemlerindeki soruna da değinen Aydın Ağaoğlu, tüketicinin fazla ücret ödememesi ve keyfi uygulamalar olmaması adına işletmeler tarafından giriş ve çıkış saatinin ibraz edilmesinin önemini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araç sahiplerine sevindiren haber: Ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz! Para isterlerse de ödeme yapmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz