1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aracı olup yapmayana ceza kesilecek: Tarih verildi

Aracı olup yapmayana ceza kesilecek: Tarih verildi

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış aylarında yol güvenliğini artırmak amacıyla bu önemli adımı atmış bulunuyor. 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak bu düzenleme, kış şartlarında meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefliyor. Bu nedenle, ticari araç sahiplerinin kış lastiklerini zamanında takmaları büyük bir önem arz ediyor.

Özel araçlar için kış lastiği zorunluluğu bulunmamakla birlikte, ticari araçlar için getirilen bu uygulama, kış aylarında güvenli sürüşü sağlamak adına hayata geçiriliyor. Bakanlık yetkilileri, kış lastiklerinin sağladığı yol tutuşu sayesinde kötü hava koşullarında dahi güvenliğin sağlanabileceğini belirtiyor.

2024 yılı itibarıyla kış lastiği takmayan ticari araç sahipleri için belirlenen ceza miktarı 4 bin 69 TL olarak duyuruldu. Bu caydırıcı ceza, araç sahiplerini gerekli önlemleri almaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Ticari araç sahiplerinin, bu cezayla karşılaşmamak için 1 Aralık öncesinde kış lastiklerini takmaları gerekiyor.

Bu düzenleme, kış aylarında trafikte güvenliği artırmayı hedefleyen önemli bir önlem olarak öne çıkıyor. Ticari araç sahiplerinin bu kurala uyarak hem kendi güvenliklerini hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamaları bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aracı olup yapmayana ceza kesilecek: Tarih verildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz