1. Haberler
  2. Gündem
  3. Araziyi tropikal cennete çevirdi, günde 150 kilo ürün alıyor! Yetişmez dediler ama şimdi siparişlere yetişemiyor

Araziyi tropikal cennete çevirdi, günde 150 kilo ürün alıyor! Yetişmez dediler ama şimdi siparişlere yetişemiyor

featured
service

Fidan dikmesi ile birlikte günlük 150 kilogram passiflora hasadı yaptığını ifade eden Mutlu, atıl bir araziyi tropikal meyve cennetine dönüştürdüğünü anlattı. Mutlu, “Millet ‘portakal mandalina fidanı dik’ dedi. 1 dönüm ejder meyvesi yaptım ‘çileğe bulaşma’ dediler. Avokado, passiflora, mango fidanı diktim. Arkadaşlarım ‘kafayı mı yedin burada bunlar yetişmez satamazsın’ dediler. Çok şükür çok mutluyum bu bana yeter. Meyvemizi aldık. Tüm ürünler erken meyve verdi. Normalde bizim insanlarımız bilmiyor. İlçemizde bilmiyorlar bilmeleri için her yerde tanıtıyorum. Mersin’den Antalya’ya kadar çok yaygın ama burada tanıtım için uğraşıyorum. Şuan passiflorayı çok sevdiğim için Kozan’da yaygınlaşsın istiyorum” açıklamalarında bulundu.

Tropikal meyvelerin vitamin değerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Mutlu, bağışıklık sistemini güçlendirerek şeker hastaları için oldukça ideal bir meyve türü olduğunu aktardı. Günde en az 150 kilogram hasat yapıldığını söyleyen Mutlu, fazlasını da aldıklarını aktardı. Pazar açısından sıkıntısı olmadığını dile getiren Mutlu, topladığı ürünleri turistik yerlere bıraktığını söyleyerek özellikle Anamur’un ürün istediğini aktardı. İstanbul’dan istenen 1 ton ürüne yetişemediğini aktaran Mutlu, siparişlerin yetişmediğini belirterek Kozan’ın bu lezzetleri tatmasını ve üretmesini istediğini belirtti.

Yedek parça satıyordu: Tropikal meyve üreticisi oldu! Siparişlere yetişemiyor - Son Haberler - Milliyet

Mutlu, “İnsanlar hep portakal, mandalina yetiştiriyor. Avokado yetiştirsinler, benden sonra çok eken oldu. Her türlü ben yardımcı olurum. Sağlık için evlerinin önüne bir tane de olsa dikmelerini öneriyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araziyi tropikal cennete çevirdi, günde 150 kilo ürün alıyor! Yetişmez dediler ama şimdi siparişlere yetişemiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz