1. Haberler
  2. Gündem
  3. Artık musluktan kana kana su içebilirsiniz! O ilde arıtma tesisleri devrede: Damacana suya gerek kalmadı

Artık musluktan kana kana su içebilirsiniz! O ilde arıtma tesisleri devrede: Damacana suya gerek kalmadı

featured
service

İzmir’e yeni su kaynakları kazandırma çalışmaları doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni çalışmalara imza atıyor. İZSU Genel Müdürlüğü kapsamında devreye alınan Arıtma Tesisleri kentin sağlıklı içme suyunu vatandaşa ulaştırıyor. 67 adet içme suyu arıtma tesisi ile birlikte hizmet sağlayan kurum ilçeleri ortalama 700 bin metreküp içme suyu sağlarken çevre ilçeleri de 60 bin metreküp suyu arıtarak ulaştırmaktadır.

Tahtalı barajının suyunu arıtan görecedeki arıtma tesisi ile birlikte İzmir’in İkinci büyük içme suyu arıtma tesisi olan ve 150.000 metrekarelik alanda kurulan Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi, havalandırma ünitesi, debi ölçüm ve manevra odası, ön ozonlama ünitesi, hızlı karıştırma, yavaş karıştırma, durultucu üniteleri, hızlı kum filtre havuzları, makina dairesi, kimya binası, klorlama ünitesi, çamur susuzlaştırma binası, klor temas tankı ve arıtılmış su deposu ile idari bina, tesis otomasyon (SCADA) odası ve laboratuvar birimlerinden oluşmaktadır.

Günlük kapasitesi 360.000 metreküp olan tesiste yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Gördes Barajı bulunmaktadır. Bölgedeki su ihtiyacını yönelik günde ortalama 60.000 metreküp su arıtımı yapılırken Bornova ve Buca’da temiz içme suyu ulaşımı sağlanıyor. Ihtiyaç durumunda şehir şebekesinde gerçekleştirilen manevralar ile birlikte metropol ilçelere de temiz içme suyu sağlanmaktadır.

İZSU

İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanlığı Kuzey Su Arıtma Şube Müdürü Serhat Koçaker, Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde uzak mesafeden gelen suyu arıtmak için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. 100 kilometre mesafeden gelen ham suyun orijinal cihazlarla ve laboratuvarda kontrol edildiğini ifade eden Koçaker, havalandırma ünitesine alınan suyun doğrultucu üniteleri aktarıldığını söyledi.

Kimyasal ilavesi sağlanarak suda askıda olan katkı maddelerinin çökmesini sağlandığını ifade eden Koçaker, suyun filtre kısmına aktarıldığınız dile getirdi. Hızlı kum filtrelerinde bu süreç tamamlandıktan sonra su filtrelenmiş su tankına aktarılırken son klorlama ünitelerine gelerek temiz su deposuna alınan şebeke suyu da dağıtılmaya hazır bir hale gelmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Artık musluktan kana kana su içebilirsiniz! O ilde arıtma tesisleri devrede: Damacana suya gerek kalmadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz