1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aşırı yağışlar hayatı etkiledi meteorolojiden uyarı geldi: 13 ilde tedbir alınmalı!

Aşırı yağışlar hayatı etkiledi meteorolojiden uyarı geldi: 13 ilde tedbir alınmalı!

featured
service

Ordu’nun Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki sel felaketi, bölge halkını derinden etkiledi. Yağışlar nedeniyle yolların kapanması ve mahsur kalanların olması, yetkililerin gece boyunca çalışmasını gerektirdi. Ordu Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, felaketin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

83 yaşındaki Hatice Kocakoç ve 20 yaşındaki Nazar Karataş, sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Yağışlar sonrası, bölgede su baskınları ve heyelanlar meydana geldiği bildirildi.

Meteoroloji’nin yayınladığı son verilere göre, Ordu ve çevresindeki yağışların devam edeceği ve sel riskinin sürdüğü belirtiliyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları ve İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli rüzgarların etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Ordu’da sel ve su baskını riski turuncu kodla (tehlikeli) seviyede iken, Samsun’un da dahil olduğu Van, Ağrı, Muş, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Giresun illerinde ise sarı kodla (az tehlikeli) uyarılar devam ediyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, batı bölgelerindeki aşırı sıcaklar konusunda uyardı. İstanbul’da hava sıcaklığının 35 dereceye kadar çıkacağı ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, tatil bölgelerindeki sıcakların sağlık açısından risk taşıdığı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aşırı yağışlar hayatı etkiledi meteorolojiden uyarı geldi: 13 ilde tedbir alınmalı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz