1. Haberler
  2. Gündem
  3. Asker niye görevini yapmıyor

Asker niye görevini yapmıyor

featured
service

Türkiye adete bir cehennem çemberi içinde alevlerle mücadele ediyor. Ülke genelinde 31 ilde çıkan 73 yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında onlarca ev yandı, birçok yerleşim yeri boşaltıldı. Yangından etkilenen 78 kişi hastaneye kaldırıldı. NASA Yangın Haritası verilerine göre 5 bin 19 hektar alan küle döndü.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Yamanlar Karatepe mevkisinde çıkan büyük orman yangını, hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını büyük bir felakete yol açtı. Yamanlar Karatepe mevkisinde başlayan yangın, hızla yayılarak ormanlık alanlar, parklar, bahçeler, zeytinlikler ve yerleşim yerlerini etkiledi. Yangında 16 ev tamamen yanarken, 87 ev ve 45 iş yeri tahliye edildi. 3 mahalle ve bir hayvan barınağı da boşaltıldı. Alevler yeşil ormanlık alanları kara bir tabakaya dönüştürdü ve birçok bölge duman altında kaldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yangından toplamda 78 kişi etkilendi. Yangın nedeniyle birçok kişi sağlık sorunları yaşadı ve hastanelere kaldırıldı. Yangın nedeniyle İzmir’e gelen Yumaklı, yangınla ilgili bilgi aldıktan sonra Seyirtepe mevkisinde yaptığı açıklamada, dün gün boyunca Türkiye genelinde 72 yangının çıktığını, bunlardan 45’inin kontrol altında olduğunu, 27’sine müdahalenin devam ettiğini hatırlattı.

Yumaklı, “Her iki yangın da orman alanında başladı. Çıkış sebebi üç kişinin piknik amaçlı yapmış oldukları, yakmış oldukları bir ateşten maalesef. Üçüncü yangın da İzmir Ödemiş’te Beydağı’nda iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın” dedi. Yumaklı, İzmir’deki yangını çıkaran 3 kişiyi yakalama çalışmalarının devam ettiğini, İzmir Ödemiş’te 2, Bolu’da 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bölgedeki yangının rüzgârın şiddetine göre zaman zaman baskılandığını, zaman zaman da alevlenebildiğini aktaran Bakan Yumaklı, “Arkadaşlarımız gerekli tedbirlerini aldılar. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek herhangi bir unsur yok burada” dedi. Yumaklı, “Bütün vatandaşlarımızı bu 1 hafta özellikle ama 15 Eylül’e kadar lütfen ama lütfen yangına sebep olabilecek herhangi bir şey yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyorum, ısrar ediyorum, istirham ediyorum. Başka da nasıl söylenir bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

ÜLKE GENELİNDE 73 YANGIN: Ülke genelinde ise şu ana kadar 73 yangın çıktı. Bunların 46’sı kontrol altına alındı, 27’sine müdahale havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Türkiye’de yangınların illere göre dağılımına bakıldığında Aydın’da 6, Amasya’da 1, Antalya’da 7, Balıkesir’de 1, Bolu’da 1, Bingöl’de 1, Bitlis’te 1, Burdur’da 4, Bursa’da 4, Çankırı’da 2, Çanakkale’de 2, Denizli’de 1, Elazığ’da 1, Edirne’de 1, Isparta’da 2, İstanbul’da 2, İzmir’de 7, Kahramanmaraş’ta 1, Karabük’te 2, Kastamonu’da 1, Kütahya’da 4, Hatay’da 2, Manisa’da 3, Mersin’de 1, Muğla’da 5, Osmaniye’de 1, Samsun’da 1, Zonguldak’ta 1, Sakarya’da 1, Sinop’ta 1, Sivas’ta 2 yangın çıktığı görüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir, Manisa, Bolu ve Aydın’da çıkan yangınlar nedeniyle 3 bin 971 kişinin tedbir amacıyla tahliye edildiğini bildirdi. AFAD yaptığı açıklamada, son bir haftada ülke genelinde 131 zirai alan ve orman yangını meydana geldiğini belirtti. İzmir’de bin 430, Manisa’da bin 475, Bolu’da 516 ve Aydın’da 550 vatandaşın tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliye edildiği bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asker niye görevini yapmıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz