1. Haberler
  2. Gündem
  3. ATEM Başkanı Akçam: Riskli binaların tamamı yenilenmeli

ATEM Başkanı Akçam: Riskli binaların tamamı yenilenmeli

featured
service

Başkan Akçam, “Türkiye’nin nerdeyse tamamı deprem bölgesi. Riskli binaların tamamı baştan yenilenmeli” dedi.

Bir kentsel dönüşüm projesi olan “Yarısı Bizden” kampanyasının içeriğine ilişkin Akçam, “Yarısı Bizden” kampanyasında İstanbul’da riskli binaların yenilenmesi planlandığını söyledi.

İstanbul’da uzmanların deprem riskine karşı tüm kamu ve kuruluşları uyardığını anımsatan Akçam, şunları kaydetti:

“İstanbul’daki birçok bina riskli grupta yer alıyor. İnşaat maliyetlerini de hesaba katacak olursak hak sahiplerinin binalarını yenilemesi çok zor gözüküyor. Ama devlet Yarısı Bizden gibi kampanyalarla maddi destek sağlarsa binalar kısa bir sürede tamamen yenilenebilir.”

Ödemelerin hak sahipleri adına yükleniciye yapılacağını Akçam, “Bakanlığın açıklamalarına göre ilk ödeme iş başlayınca yüzde 30 oranında yapılacak. Ardından inşaatın devam etme süreci incelenerek taşıyıcı sistemin bitiminde yüzde 30, yapı sıvaya kadar hazır duruma getirildiğinde yüzde 30 oranında ödeme yapılacak. Son aşamada ise yapı kullanım izin belgesi alındığında yüzde 10 oranında ödeme yapılacak. Böyle bir kampanya hem teşvik edici olur hem de maddi olarak vatandaşlarımızı zorlamaz.”

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarını anımsatan Akçam, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mehmet Özhaseki İstanbul’da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında iş yeri bulunduğunu belirtmiş, yaklaşık 600 bin konutun da riskli olduğunu söylemişti. Belirtilen sayı ne yazık ki yüksek bir sayı. Ama hiçbir şey için geç değil. Riskli yapıların inşa edilmesine bugünden itibaren başlansa Bakanlığın vereceği maddi destek ile de kısa süre yeniden yapılacağını düşünüyoruz.”

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu anımsatan Akçam, şöyle konuştu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATEM Başkanı Akçam: Riskli binaların tamamı yenilenmeli
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz