Atilla Taş Cumhurbaşkanı’na Hakaret İddiasıyla Hakim Karşısında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyduğunu dile getiren Taş, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, fikirlerini beğenelim veya beğenmeyelim bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır. O bayrak için bile saygıyı hak eder, saygı duymak zorundayım. Kendisine makamından ötürü de saygı duyuyorum. Olay tarihinde faiz indirimi nedeniyle dolarda ani bir yükseliş yaşandı, sonra Merkez Bankasının müdahalesiyle ani bir düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı olaya ilişkin açıklama yapıyordu, ben de bu açıklamalarına karşı ifade özgürlüğü kapsamında durum tespiti yaptım. Söz konusu paylaşımlarda hakaret içerikli bir söz bulunmamaktadır. 21 Aralık 2021 tarihli paylaşım da Cumhurbaşkanı’na yönelik değildir, ekonomi bürokratlarına yöneliktir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.” diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Taş, “Söyleyecek bir şey yok, ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı’na hakaret etmem. Bu ülkenin cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Atilla Taş’ın 30 Ağustos ve 21 Aralık 2021’de sosyal medya hesabı X üzerinden şeref onur ve saygınlığını rencide ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakarette bulunduğu kaydedildi. Sanığın ifadesinde söz konusu sosyal medya hesabının ve paylaşımlarının kendisine ait olduğunu söylediği aktarılan iddianamede, sanık Taş’ın “Cumhurbaşkanına zincirleme şekilde alenen hakaret” suçunu işlediği belirtildi. İddianamede sanık Taş’ın üzerine atılı suçtan, 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atilla Taş Cumhurbaşkanı’na Hakaret İddiasıyla Hakim Karşısında

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz