1. Haberler
  2. Gündem
  3. Avustralya ve Endonezya Yeni Savunma Anlaşmasına İmza Atacak

Avustralya ve Endonezya Yeni Savunma Anlaşmasına İmza Atacak

featured
service

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ülkesinin Endonezya ile işbirliğini pekiştirecek yeni bir savunma anlaşması imzalayacağını açıkladı.

Albanese, 20 Ekim’de göreve başlaması beklenen yeni Devlet Başkanı Prabowo Subianto ile Canberra’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyerek anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Albanese, “Bu anlaşma, ülkelerimiz arasındaki diyaloğu derinleştirecek ve birlikte çalışabilirliği artıracaktır. Ayrıca, düzenlemeleri geliştirecek bu adım, güçlü savunma işbirliğimizi pekiştirecektir” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ilişkinin “egemenliğe ve toprak bütünlüğüne saygı” temelinde sürdüğüne dikkat çeken Albanese, Ağustos ayında Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles’in Endonezya ziyareti sırasındaki anlaşmanın hem iki ülke hem de bölge için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yeni seçilen Devlet Başkanı Subianto, bu anlaşmanın, Endonezya ile Avustralya arasındaki dostluğun ve iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avustralya ve Endonezya Yeni Savunma Anlaşmasına İmza Atacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz