1. Haberler
  2. Gündem
  3. AYM eliyle normalleşme

AYM eliyle normalleşme

featured
service

Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerinin iptali talebiyle açtığı davaya ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı’nca atanmasına ilişkin düzenleme iptal edildi. Rektör atamalarının KHK ile yapılamayacağını kaydeden mahkeme, yeni düzenleme için bir yıl süre tanıdı. Cumhurbaşkanı’nın görev süresi dolmadan MB Başkanı’nı değiştirme yetkisi de iptal edildi.

Kritik kararların ardından Efkan Ala’nın “AK Parti ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor” sözleri işaret edildi. Yıllardır bütçedeki kara deliklerin sebebi olarak gösterilen kamu ihale kanununa dönük Hazine Bakanlığı çalışmasının ve Ruhban Okulu’nun açılışına dönük adımın da ‘reform’ kapsamında atıldığı görüşü dile getirildi. Sürpriz gelişmede, uluslararası kredi kuruluşlarının sıklıkla gündeme getirdiği hukuk reformu ve yapısal reform ihtiyacının etkisine de vurgu yapıldı.

“Bu hükümet KHK ile devleti baştan aşağı dizayn etti. İğneden ipliğe inceleyip AYM’ye başvurduk. Bakanlar atandı, yeni işler yapıldı mahkeme 6 yıl sonra devlette yaptıkları her şeyi iptal etti.

Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği, bu sistemin kökten hukuksuz olduğu gözler önüne serildi.

Bu kararla devletin kolonları kesik, temeli kumdandır. Devletin sakatlanmasının nedeni ise AK Parti ile MHP’nin anayasa tanımazlığıdır.”

0506krt01a-tum.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYM eliyle normalleşme
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz