1. Haberler
  2. Gündem
  3. AYM Kararını Bu Kez MSB Tanımadı: Cumhuriyet Bayramı’nda Mağdur Oldular

AYM Kararını Bu Kez MSB Tanımadı: Cumhuriyet Bayramı’nda Mağdur Oldular

featured
service

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın muvazzaf astsubay temini kapsamında, 2015 yılında EDOK tarafından icra edilen yazılı ve sözlü sınavlarını geçerek “12. ASTTASAK Taburu” kursuna katılmaya hak kazanan 960 aday, 6 aylık eğitimlerinin ardından kursu başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Kurstan, 30 Ağustos 2016 tarihinde mezun edilen adayların atamaları, OHAL döneminin yarattığı siyasi atmosfer nedeniyle geciktirildi ve adaylar süresiz izne çıkarıldı.

12’inci dönem kursiyerlerin atama beklentileri, mezuniyetlerinden 2 ay sonra, 29 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan 675 sayılı KHK ile iptal edildi.

KHK mağduru astsubaylar 8 yıldır atama beklerken, kendileriyle aynı dönemde mezun olan, devre arkadaşları, KKTC vatandaşı bir kadın astsubay ise 12’inci dönem ASTTASAK Taburu’ndan mezun olup ataması yapılan tek aday oldu.

KKTC vatandaşı astsubayın atanarak görevine başladığını öğrenen KHK mağduru astsubaylar bunun nedenini sorduklarında ise “Çünkü O KKTC vatandaşı, siz ise Türk vatandaşısınız” cevabını aldıklarını iddia ettiler.

12’inci dönem ASTTASAK Taburu’nda yaşanan tuhaflıklar bununla da sınırlı kalmadı.

Uzman çavuşluktan astsubaylığa geçmek için 12’inci dönem ASTTASAK Taburu’na katılarak buradan mezun olan personelin astsubay çavuş rütbesiyle atanması, tıpkı diğer arkadaşları gibi söz konusu KHK’ya takıldı. Aynı personel KHK’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden 1 yıl sonra, 2017’de 13’üncü dönem ASTTASAK Taburu’ndan mezun oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYM Kararını Bu Kez MSB Tanımadı: Cumhuriyet Bayramı’nda Mağdur Oldular
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz