1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayşenur Ezgi Eygi’nin babasından ABD’ye adalet çağrısı

Ayşenur Ezgi Eygi’nin babasından ABD’ye adalet çağrısı

featured
service

Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası, Amerikan hükümetine olayın adil bir şekilde ele alınması için çağrıda bulundu ve ABD’nin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini istedi.

Baba Eygi, “Ayşenur Amerikan vatandaşıydı ve Amerikan hükümetinin de bu olayla ilgili sorumluluğu var. Aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz,” dedi.

Eygi, “Amerika biraz değişik bir ülke, dünyanın hangi ülkesinde bir haksızlık varsa kendi vatandaşına bir öldürme varsa Amerika, amblemindeki kartal gibi çöker ama konu İsrail olunca biraz daha geçiştirme çabası olabiliyor. Ama insanların vicdanına kulak vereceklerine inanmak istiyorum. Politika gereği başka şeyler konuşulabilir ama insan vicdanı bunları yapması gereken yere çekecek.” ifadesini kullandı.

Eygi, kızının Orta Doğu’daki zorluklara rağmen insan hakları için mücadele ettiğini vurguladı: “Ayşenur, iyi bir yaşam yerine idealleri için savaştı. Ayşenur insan haklarına, doğaya, her şeye duyarlıydı. Doğa için Brezilya’ya, Avustralya’ya, Meksika’ya, insan için dünyanın her tarafına gitti, nerede kimin ihtiyacı varsa… Ayşenur özel bir insandı.

Independent Türkçe ve AA’da yer alan haberlere göre, Baba Eygi, Amerikan yetkililerinin vicdani ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmesini talep etti: “Adaletin sağlanması için aktif rol oynamalarını bekliyoruz. Amerikan hükümetinden İsrail’e soruşturma açılmasını bekliyoruz. Çünkü Ayşe Amerika’ya gittiğinde 10 aylıktı. Oranın okullarında okudu, oranın özgürlüklerinde büyüdü ve oranın vatandaşı. O yüzden Amerikan hükümetinin de sorumluluğu var.”

Eygi, “Amerika’da iyi bir eğitim almıştı. Keyfine bakabilirdi ve rahat bir yaşam sürebilirdi. O ideallerinin peşinde koştu. Her şeyi bıraktı, Orta Doğu cehennemine gitti. O kadar idealistti.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayşenur Ezgi Eygi’nin babasından ABD’ye adalet çağrısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz