1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Üzerine CAIR’den Acil Soruşturma Çağrısı

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Üzerine CAIR’den Acil Soruşturma Çağrısı

service

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Ayşenur Ezgi Eygi’nin işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülmesi üzerine ABD Adalet Bakanlığı’na derhal soruşturma yapılması için çağrıda bulundu. CAIR, bu durumun adaletin önünde bir engel olduğunu ve çözüm yolu arayışının aciliyet taşıdığını vurguladı.

CAIR Hükümet İşleri Direktörü Robert McCaw tarafından, Adalet Bakanı Merrick Garland’a iletilen mektupta, “İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Amerikalı aktivist Eygi için uluslararası destek sağlamayı hedefleyen gönüllü çalışmalar sırasında bu cinayet yaşandı,” ifadelerine yer verildi.

Mektupta, ABD hükümetinin benzeri olaylarda yaptığı gibi soruşturmayı İsrail’e bırakmaması gerektiği belirtilerek, “Hızlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmasını bekliyoruz,” denildi.

Öte yandan, CAIR, geçmişte ABD vatandaşlarına karşı işlenen suçların da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Mektupta, “Adalet Bakanlığı, tüm Amerikan vatandaşları için adaleti sağlamalıdır” çağrısı yapıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili olarak, “İsrail’in işgal karşıtı protestoya Barbarca müdahalesini lanetliyorum” diyerek bu durumu kınadı. Türkiye’nin, yaşanan insan hakları ihlallerinin sona ermesi için her platformda mücadele edeceğinin altını çizdi.

Filistinlilere destek vermek amacıyla barışçıl gösteriye katılan Eygi, ağır yaralanmış ancak hastanede kurtarılamamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Üzerine CAIR’den Acil Soruşturma Çağrısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz