1. Haberler
  2. Gündem
  3. B sınıfı ehliyeti olanlara duyuru: Bu işlemi yapmayan artık trafiğe çıkamayacak,

B sınıfı ehliyeti olanlara duyuru: Bu işlemi yapmayan artık trafiğe çıkamayacak,

featured
service

2024 yılı sonuna kadar eski ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, trafiğe çıktıklarında ciddi para cezalarıyla karşılaşacak. İlk ihlal için belirlenen ceza 12 bin 978 TL olurken, yenilenmeyen ehliyetle araç kullanmaya devam edenlerin sürücü belgelerinin kısıtlanabileceği belirtildi. Bu nedenle uzmanlar, sürücülerin ehliyetlerini son aylara bırakmadan yenilemelerini tavsiye ediyor. Özellikle aralık ayında nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanabileceği belirtiliyor.

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin nüfus müdürlüğünden randevu alması gerekiyor. Gerekli belgeler arasında kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve adli sicil belgesi bulunuyor. Ödemeler ise mobil bankacılık uygulamaları veya ATM’ler aracılığıyla yapılabiliyor.

B sınıfı ehliyet sahipleri içinse yeni düzenlemeler gündemde. 2024 yılının başında yapılan bir değişiklikle, B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc silindir hacmine kadar motosiklet kullanma izni verilmişti. Bu düzenlemenin kapsamının genişletilmesi üzerine çalışmalar yapıldığı iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı’nın büyük şehirlerdeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla motosiklet kullanımını teşvik edecek adımlar atabileceği konuşuluyor. Yeni yasama dönemine başlayan TBMM’de bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
B sınıfı ehliyeti olanlara duyuru: Bu işlemi yapmayan artık trafiğe çıkamayacak,
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz