1. Haberler
  2. Gündem
  3. Babacan’dan Erdoğan’a çağrı: Bahçeli’nin sözlerine açıklık getirilmeli

Babacan’dan Erdoğan’a çağrı: Bahçeli’nin sözlerine açıklık getirilmeli

featured
service

Bahçeli: Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin

Babacan, partisinin kongresi sonrası yeni yönetimle yaptığı ilk toplantıda, ülkenin geleceği için önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin eski siyasi yaralarla ilerleyip ilerlemeyeceği ya da yeni bir yol seçip seçmeyeceği konusunda karar verilmesi gerektiğini dile getiren Babacan, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye yeni bir yol ayrımıyla karşı karşıya. Önümüzde iki seçenek var: Ya eski sorunlarla, eski siyasetin açmış olduğu yaralarla devam edeceğiz ya da Cumhuriyet’in 102. yılında kendimize yeni bir yol seçeceğiz. Eski meselelerle enerjimizi tüketmek yerine, akla ve sağduyuya güvenerek yeni bir Türkiye için çalışmalıyız. Geleceğe, özgüvenle bakmalı ve yarınlar için sağlam adımlar atmalıyız.”

Babacan, 1 Ekim’den bu yana yapılanların ve söylenenlerin bir samimiyet testinden geçmediğini savundu. İktidarın taktiksel bir oyun içinde olabileceğine işaret ederek, Bahçeli’nin açıklamalarının arkasında ciddi bir strateji olup olmadığını sorguladı. Bu kadar büyük U dönüşlerinin güven zedelediğini belirten Babacan, şunları kaydetti:

“İktidarın yaptığı, Meclis’te sadece 360 veya 400 sayısını yakalamaya yönelik bir taktik midir bilmiyoruz. Bahçeli’nin sözlerinin ardında devlet kurumlarının çalıştığı bir strateji var mı, bilmiyoruz. Ve güvenmiyoruz. Eğer çözüm için samimi bir çaba varsa, toplumun sinir uçlarına dokunarak bu yapılamaz. Madem çözüm yeri Meclis’tir, Cumhur İttifakı gelip Bahçeli’nin ne kastettiğini açıklamalıdır. Sayın Erdoğan, ortağının sözlerine açıklık getirmelidir.”

Babacan, terörle mücadelede kapsamlı bir yaklaşım gerektiğini de vurguladı. Silahlı mücadelenin önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını ifade eden Babacan, terörle mücadelede siyasi çözümlerin de devreye alınması gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Silahlı bir örgütle mücadele, mutlaka silahlı güçlerle yapılır. Ancak yalnızca silahla olmaz. Örgütün varlığını ortadan kaldırmak için kapsamlı bir strateji gerekir. Bunca yıl boyunca hep ilkelerimizle ve siyasi ahlakımızla hareket ettik. İnanmadığımız hiçbir şeyi söylemedik, bugün söylediğimizi yarın inkâr etmedik.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Babacan’dan Erdoğan’a çağrı: Bahçeli’nin sözlerine açıklık getirilmeli
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz