1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bağdat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Bağdat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

service

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği, tarihi bir zaferin yıl dönümünü kutlamak için anlamlı bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyon, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin coşkusunu yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi.

Bağdat’taki Büyükelçilik rezidansında gerçekleşen etkinliğe Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, Büyükelçilik personeli, Iraklı yetkililer ve Türkmen toplumu temsilcileri katıldı. Ayrıca, Irak’taki yabancı misyon temsilcileri de bu özel günde yer aldı.

Etkinliğin başlangıcında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin kutlama mesajı okundu. Ardından söz alan Büyükelçi İnan, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda sürdürdükleri çalışmalara dikkat çekti.

Büyükelçi İnan, Irak silahlı kuvvetleri personeline sundukları danışmanlık hizmetlerinin ikili ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiği tarihi ziyaretin ilişkileri daha da ileri taşıdığına vurgu yaptı.

İnan, “Bu vesileyle Irak ile işbirliğimizin gelecekte daha da gelişmesi adına kararlılığımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda imzaladığımız askeri ve güvenlik işbirliği mutabakatı, iki ülke ve halklarına güvenli ve barış dolu bir gelecek inşa etme fırsatı sunacağına inanıyorum,” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bağdat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz