1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahadır Kurbanoğlu şiddet olaylarını değerlendirdi: İktidar ve muhalefet sığınmacıları kimsesiz bıraktı

Bahadır Kurbanoğlu şiddet olaylarını değerlendirdi: İktidar ve muhalefet sığınmacıları kimsesiz bıraktı

featured
service

Araştırmacı ve yazar Bahadır Kurbanoğlu, tüm bu yaşananların çift başlı yozlaşmanın bir sonucu olduğu kanısında. Ana muhalefet ve ayrımcı ulusalcı partilerin iktidarı yıpratmada yabancı düşmanlığını konforlu alan olarak gördüğünü belirten Kurbanoğlu, “Sığınmacıları Kurban Vererek Göçü Yönetemezsiniz” başlıklı yazısında bu partilerin 12 yılın ardından bir söylem üstünlüğü ele geçirdiklerini söylüyor.

Kurbanoğlu’na göre bu durumun tek müsebbibi muhalefet partileri de değil… Kurbanoğlu’nun yaşananları “çift başlı yozlaşma” olarak niteledirmesinin sebebi geldiğimiz noktada iktidarın kendi zaaf ve günahlarının bedelini göçmenlere yükleyen bir siyasi yol izlemesi.

Irkçılığın cezasızlıkla ödüllendirildiğini belirten Kurbanoğlu, iktidarın bu konudaki tutum ve eylemlerini şu sözlerle eleştiriyor:

Konya’daki Halep lokantasının taşlanarak yerle bir edilmesi ya da Antalya Serik’te yaşayan, YPG’den kaçarak ülkemize gelen 17 yaşındaki Ahmet El Naif’in linççi güruhlarca katledilmesi bir başarısızlık olarak önümüzde duruyor. İçişleri Bakanı’nın böylesi bir trajedinin ardından Kayseri’de bir tane bile sığınmacının evini ziyaret etmeden, linççi güruhlara burada iki çift söz söylemeden ayrılmış olmasının da bu güruhları cesaretlendirmekten başka bir anlamı bulunmuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahadır Kurbanoğlu şiddet olaylarını değerlendirdi: İktidar ve muhalefet sığınmacıları kimsesiz bıraktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz