1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçesine diktiği armudu yiyince şok oldu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu… “İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım”

Bahçesine diktiği armudu yiyince şok oldu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu… “İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım”

featured
service

Geçtiğimiz yıllarda aldığı elma fidanını bahçesine diken vatandaş, fidanın uzun süre bakıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu yıl fidan meyve vermeye başlayınca heyecanla meyveleri incelemeye koyulan çiftçi, ilk önce armut şeklindeki meyveleri görünce fidanı alırken bir hata yaptığını düşündü. Daldan kopardığı meyveyi tadınca, armudun elma tadında olduğunu fark etti. Bu durum, yaşadığı şaşkınlığın katlanarak artmasına neden oldu.

O anları anlatan vatandaş, “Uzun zaman önce bahçeme ekmek için elma fidanı aldım. Suyunu verdim ve bu yıl ağaç meyve vermeye başladı. Ben elma aldığımı düşünürken karşımda armut görünce ilk başta yanlış aldığımı düşündüm. Ama bir tane koparıp yediğimde armudun tadının elma gibi olduğunu fark ettim. Birkaç tane daha kopardım ve hepsinin aynı şekilde tat verdiğini gördüm. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Çok şaşkınım” şeklinde konuştu.

yeni-proje-21.jpg

Bu durum, meyve fidanlarının genetik yapısı ve ağaçların meyve verme süreçleriyle ilgili merakları da beraberinde getirdi. Uzmanlar, bu tür olayların nadir de olsa yaşanabileceğini ve genetik çeşitliliğin bazen ilginç sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.

Kaplıkaya köyünde yaşanan bu olay, hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı buldu. Vatandaşın yaşadığı bu ilginç deneyim, Elazığ’daki tarım uygulamaları ve meyve çeşitliliği hakkında da yeni tartışmalara kapı araladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahçesine diktiği armudu yiyince şok oldu! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu… “İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz