1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Bayraktar “Doğal gaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanıyor”

Bakan Bayraktar “Doğal gaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanıyor”

featured
service

Bayraktar, yüksek gelir grubuna yönelik olarak maliyet esaslı bir fiyatlandırma sisteminin daha uygun olacağını dile getirdi. “Gelir grubu yüksek ve gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, enerji fiyatlarının maliyet esaslı yansıtılmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi. Bu sayede, dar gelirli vatandaşlar üzerindeki enerji maliyetlerinin daha fazla azaltılması hedefleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar doğal gaz müjdesi verdi: Sakarya’da 710 milyar metreküp doğal gaz keşfi

Bakan Bayraktar, Orta Vadeli Program (OVP) döneminde enerji ithalatını azaltmaya yönelik hedeflere de değindi. “Enerji ithalatını azaltarak, cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürmeyi, böylece enflasyon üzerindeki baskıları hafifletmeyi amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. Bayraktar, bu stratejinin uzun vadede Türkiye’nin enerji bağımsızlığına ve ekonomik istikrarına katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Bayraktar: ”10 yıl içerisinde yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım hedefimiz var”

Bayraktar, Karadeniz gazının şu anda 2,6 milyon hanenin ihtiyacını karşıladığını açıkladı. Gaz üretimini artırma hedefleri doğrultusunda, 2025 yılının ilk çeyreğinde günlük 10 milyon metreküp üretim seviyesine ulaşmayı planladıklarını belirten Bayraktar, bu kapasitenin 4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bayraktar “Doğal gaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanıyor”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz