1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor

Bakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor

featured
service

Bakan Fidan, “Gazze meselesi bir turnusol kağıdı görevi gördü. BM sisteminin çalışmadığı ortada.” diyerek, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, ABD’nin bu süreçteki rolüne dikkat çekerek, “İşgalin kendisi unutturulmuş, zulmün kendisi unutturulmuş.” dedi.

İsrail’in stratejileri hakkında endişelerini dile getiren Fidan, “Görünüyor ki savaşın bölgeye yayılması konusunda Netanyahu’da bir arzu var.” ifadesini kullandı. Hizbullah’a yönelik operasyonların arttığını belirten Fidan, bu saldırıların uzun zamandır hazırlandığını öne sürdü.

Fidan, ABD’nin İsrail’e olan desteği konusunda da eleştirilerde bulundu. “ABD’nin bütün gücünün İsrail’in emrinde olması rahatsızlık verici.” diyen Fidan, bu durumun Amerikan siyasetinde siyonizmin kök salması ile ilişkili olduğunu ifade etti.

Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, bölgesel konuların ele alındığını aktardı. F-35 sürecinde ise ABD’den somut adımlar beklediklerini belirtti.

BRICS’i bir potansiyel olarak değerlendiren Fidan, Türkiye’nin doğu-batı ekseninde sıkışmadığını vurguladı. “Türkiye güçlü ve dirayetli bir ülke.” diyerek, bölgedeki yapıcı ilişkilerin önemine dikkat çekti.

Fidan, Türkiye’nin Afrika ülkelerine yardım desteğini sürdürdüğünü ve Etiyopya ile Somali arasında arabuluculuk yaptıklarını ifade etti. “Ben inanıyorum ki yakın zamanda bir sonuca ulaşacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz