1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Fidan’dan Gazze için uyanış çağrısı: Sessiz kalmayacağız

Bakan Fidan’dan Gazze için uyanış çağrısı: Sessiz kalmayacağız

featured
service

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları toplantısında konuşma yaptı.

Gazze’deki İsrail soykırımına değinen Bakan Fidan, “Gazze’deki kabul edilemez durum, uluslararası toplum için bir uyanış çağrısı teşkil etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi açlığa ve katliama mahkum etmeyeceğiz ve sessiz kalmayacağız. Şu anda çatışmanın Lübnan’a sıçramasıyla karşı karşıyayız ve bunun daha da yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. Bu nedenle, daha geniş bir çatışma riskiyle karşı karşıyayız” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Gazze’deki durumu sert bir dille eleştiren Fidan, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan, “Gazze’deki kabul edilemez durum, uluslararası toplum için bir uyanış çağrısı teşkil etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi açlığa ve katliama mahkum etmeyeceğiz ve sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullanarak, bölgedeki insani krizin ciddiyetine dikkat çekti. Fidan, mevcut çatışmanın Lübnan’a sıçraması riski ile karşı karşıya kalındığını belirterek, “Bunun daha da yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. Bu nedenle, daha geniş bir çatışma riskiyle karşı karşıyayız” dedi.

Fidan, içinde bulundukları dönemin derin jeopolitik ayrılıklar ve artan eşitsizlikler ile karakterize olduğunu ifade ederek, uluslararası kurumların reformunun hayati önem taşıdığını vurguladı. “Kanlı çatışmaların ve uluslararası insancıl hukukun aleni ihlallerinin ortasında, Geleceğin Zirvesi’ni düzenleme konusunda anlamlı bir adım attık” dedi.

Bakan Fidan, küresel kurumların reformu çabalarında kendilerine rehberlik edeceğini belirtti. “Bugün, ‘Küresel Yönetişim Reformu Eylem Çağrısı’nı onaylayarak, G20 Bakanları olarak bu çabaya olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Fidan’dan Gazze için uyanış çağrısı: Sessiz kalmayacağız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz