1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Işıkhan: 408 bin 139 kadın istihdam edildi

Bakan Işıkhan: 408 bin 139 kadın istihdam edildi

featured
service

KADINLARIN GÜCÜ, EKONOMİNİN İHTİYACI

Bakan Işıkhan, kadınların iş gücüne katılımının sürdürülebilir kalkınma için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Kadınların tarih boyunca büyük fedakârlıklarla elde edilen zaferlerdeki rolünü hatırlatan Işıkhan, “Gelecek yüzyılın inşasında da kadınların gücüne ve desteğine ihtiyacımız var. Kadınların aktif ve üretken bir şekilde toplumsal hayata katılımını sağlamak için çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışan annelere 204,6 milyon lira!

Şubat ayında başlatılan İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi’ne değinen Bakan Işıkhan, projenin açılışını Emine Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Projeyi tanıtmak için ülkenin yedi bölgesinde il il dolaştıklarını belirten Işıkhan, “İş-Pozitif, iş arayan kadınlarla işverenleri çevrimiçi bir platformda buluşturan bir iş birliği sistemi olarak tanımlanabilir. Bugüne kadar 408 bin 139 kadının bu proje sayesinde istihdam edilmesini sağladık. Kadınların geleceğine yatırım yapmanın, milletimizin geleceğine yatırım yapmak olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, son işgücü verilerine göre genel işsizlik oranının bir önceki yıla göre 1,1 puan azalarak %8,4’e düştüğünü ve istihdam oranının %50’ye yükseldiğini belirtti. Kadın işsizlik oranının %11 ile son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini, kadınların işgücüne katılım oranının ise %37,1 ile en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı. Bakan Işıkhan, bu başarının kadınlar ve erkekler olarak birlikte çalışmanın bir sonucu olduğunu vurgulayarak, gelecekte daha yüksek hedeflere ulaşacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Işıkhan: 408 bin 139 kadın istihdam edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz