1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Kurum depremin faturasını açıkladı! Depreminin mali faturası…!

Bakan Kurum depremin faturasını açıkladı! Depreminin mali faturası…!

featured
service

Göreve tekrar getirilmesinin ardından ilk ziyaretlerini vatandaşların taleplerini bizzat dinlemek, projeleri yerinde incelemek ve alınması gereken kararlar varsa yerinde görmek için deprem bölgesine yaptığını ifade etti.

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki ziyaretleri düzenli olarak sürdüreceklerini vurguladı.

Yaşanmış olan deprem, sel, heyelanlarda verdikleri sözlerin tutulduğunu ifade eden Kurum, 6 Şubat depremlerinde de aynı anlayışla bir seferberlik şuuruyla çalışacaklarını kaydetti.

Bakan Kurum, 11 ili ve 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen afet nedeniyle devasa bir alanda çalışmaların sürdüğünü anımsatarak, “6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aşmış durumda.” dedi.

Bakanlığın, TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan konutların sayısı 276 bine ulaştığını belirten Kurum, şöyle konuştu:

“Yine yerinde dönüşümle ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de gerçekleştiriyoruz. 4 bin 500 köyde vatandaşımızın mümkünse yerinde, değilse eğer toplu alanlarda köy konutlarının yapım sürecini yürütüyoruz ve bugüne kadar 76 bin konutumuzu 2 bin şantiyemizde çalışan 153 bin emekçi kardeşimizle birlikte teslim etmiş olduk.”

Hedeflerinin yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutu ve ardından da etap etap afette zarar görmüş tüm konutları şehrin ihtiyaçlarını gözeterek yapıp teslim etmek olduğuna işaret eden Kurum, bugüne kadar Kahramanmaraş özelinde 17 bin 592 konutun hak sahibi vatandaşlara teslim edildiğini aktardı.

Bakan Kurum, tüm bölgede çalışmaların hız kesmeden süratle devam ettiğini vurguladı.

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ın Boğaziçi, Vadi ve Akçalı mahallelerinde heyelan riskine karşı bilim insanlarınca çalışmalar yapıldığını ve bir ön rapor hazırlandığını belirten Kurum, bölgenin yerleşimine uygunluğu ile ilgili kararı ekim ayı içerisinde hocaların verdiği rapor doğrultusunda vatandaşları bilgilendireceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Kurum depremin faturasını açıkladı! Depreminin mali faturası…!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz