1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ta deprem sonrası çalışmaları yerinde inceledi

Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ta deprem sonrası çalışmaları yerinde inceledi

featured
service

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Asrın felaketi” olarak nitelenen 6 Şubat 2023’teki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş’ta, merkez rezerv alanlarında devam eden şantiyelerde incelemelerde bulundu. Kurum, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak, deprem bölgesindeki son durumu değerlendirdi.

Bakan Kurum, kardeş ülke Azerbaycan tarafından inşa edilen Azerbaycan Mahallesi’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta yaşanan acıyı unutmadıklarını ve yaraların sarılması için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Kurum, görevine tekrar getirilmesinin ardından ilk ziyaretlerini vatandaşların taleplerini dinlemek, projeleri yerinde incelemek ve alınması gereken kararları görmek amacıyla deprem bölgesine yaptığını söyledi.

Bakan Kurum, ilk ziyaretini Malatya’ya yapmış, ardından depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a gelmişti. Buradan Hatay’a gideceğini belirten Kurum, deprem bölgesinin ayağa kalkması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Deprem bölgesindeki ziyaretlerin düzenli olarak sürdürüleceğine işaret eden Kurum, “Bir ayağımız, gönlümüz, kalbimiz her zaman deprem bölgesinde olacak. Hep söylediğimiz gibi deprem bölgesinin derdi derdimiz, sevinci hepimizin sevinci olacak. Tek arzumuz, isteğimiz deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmak, Kahramanmaraş’ımızı eski güzel günlerine kavuşturmak” ifadelerini kullandı.

Depremi siyasi bir malzeme yapmaksızın, siyaset üstü bir anlayışla muhalefet belediyeleri ve tüm sivil toplum örgütleriyle süreci yönetmek istediklerini belirten Kurum, 6 Şubat’ta halkı yasa boğan depremlerin hüznünü ilk günkü gibi yüreklerinde taşıdıklarını ifade etti. Deprem döneminde adeta milli mücadele ruhunun ortaya koyulduğunu ve bu durumun çok önemli olduğunu vurguladı.

Azerbaycan Hükümeti’nin “tek millet iki devlet” şuuruyla inşa ettiği konutların bir kısmının bitme aşamasına geldiğini belirten Kurum, “O zaman temelini attığımız okulumuzda bu eğitim öğretim yılında depremzede çocuklarımız eğitim görecek. Emin olun bu mutluluk paha biçilmez bir değer” dedi.

İncelemeler neticesinde alınacak kararlarla yapılması gereken işlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her afette verdiği sözleri tutan, kararlı bir şekilde yerine getiren anlayışla tek tek yerine getirileceğini ifade eden Kurum, deprem, sel, heyelan gibi afetlerde verdikleri sözlerin tutulduğuna işaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ta deprem sonrası çalışmaları yerinde inceledi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz