1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Şimşek açıkladı : Ulusal taşıt tanıma sistemi ile akaryakıt tüketimine takip!

Bakan Şimşek açıkladı : Ulusal taşıt tanıma sistemi ile akaryakıt tüketimine takip!

featured
service

Gelecek yılbaşından itibaren Türkiye’de 8 milyon aracın akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. Bakan Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin devreye alınmasıyla, elle plaka girişi ile usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesinin önüne geçileceğini ve vergi kaybının önemli ölçüde azalacağını vurguladı.

Bakan Şimşek, sistemin vergide adaleti artırarak, kayıt dışılığı azaltarak bütçe finansmanını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye’de 2,5 milyon vergi mükellefinin 8 milyon aracının sisteme dahil edileceği ve böylece yıllık 713 milyar liralık akaryakıt tüketiminin izleneceği ifade edildi.

Bireysel araç sahiplerinin ilk etapta sisteme gönüllü olarak dahil olabileceği vurgulandı. Bakan Şimşek, sistemin akaryakıt istasyonları ve taşıtlar arasında entegre bir alt yapı olarak tasarlandığını, bu sayede vergi güvenliğini sağlamayı ve denetim etkinliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Sistemin kapsamında veri merkezleri aracılığıyla yapılan yakıt ikmal işlemlerinin elektronik ortamda aktarıldığı ve depolandığı bilgisi verildi. Taşıtların akaryakıt istasyonlarından otomatik olarak yakıt alım süreçlerinin yönetildiği, bu süreçlerde kullanılan cihazların güvenli iletişim sağladığı belirtildi.

Bakan Şimşek, akaryakıt istasyonlarının yıl sonuna kadar Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne geçiş için gerekli cihazları takması gerektiğini ve bu sürecin sorumluluğunun işletmecilere ait olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek açıkladı : Ulusal taşıt tanıma sistemi ile akaryakıt tüketimine takip!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz