1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası ile taşınır mallar da teminat altına alınacak

Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası ile taşınır mallar da teminat altına alınacak

featured
service

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu deprem sigortası ve ZAS’taki yenilikler hakkında açıklamalarda bulundu. Kısa süre içinde uygulamaya konulacak zorunlu afet sigortası (ZAS) kapsamında sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta kapsamına alınacağını belirtildi.

Bakan Şimşek, 17 Ağustos 1999’da 7.4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi’nin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararname ile zorunlu deprem sigortasının getirildiğini hatırlattı. Bu düzenlemeyle sivil konutların sigorta kapsamına alınması sağlanmış ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kurulmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de doğa kaynaklı afet sayısındaki artışın hasarları artırdığına dikkat çekti. Şimşek, “Depremler binalarda büyük yıkımlara yol açarken, diğer doğal afetler genellikle konut içindeki taşınır mallara zarar veriyor. Bu durum, deprem dışındaki doğal afetler için de sigorta kapsamının genişletilmesini ve konutlarla birlikte taşınır malların da sigorta güvencesine dahil edilmesini zorunlu hale getiriyor,” ifadelerini kullandı.

Şimşek, ZAS’ın kısa süre içerisinde devreye alınacağını, binalar ve taşınır malların da teminat altına alınacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası ile taşınır mallar da teminat altına alınacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz