1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Şimşek duyurdu: Zorunlu afet sigortası geliyor

Bakan Şimşek duyurdu: Zorunlu afet sigortası geliyor

featured
service

Bakan Şimşek, zorunlu deprem sigortasıyla sivil konutlara deprem afeti için teminat sunulduğunu ifade ederek, son olarak 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonucunda yaklaşık 500 bin hasarlı konut için 35 milyar lira hasar ödemesi yapıldığını belirtti. Ayrıca, 1 Haziran 2024 itibarıyla DASK’ın 11,3 milyon poliçe kapsamında deprem afetine ilişkin teminat sunduğunu dile getirdi.

Şimşek, doğa kaynaklı afetlerin artmasıyla birlikte, konutlarda yaşanan hasarların yanı sıra taşınır mallarda da hasar oluştuğunu ve bu durumun diğer doğal afetler bakımından da sigorta himayesinin zorunlu hale gelmesini gerektirdiğini belirtti. Bu nedenle, zorunlu afet sigortasıyla (ZAS) sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının sigorta teminatına dahil edilmesinin planlandığını açıkladı.

Bakan Şimşek, ZAS ile birlikte deprem teminatı için binaların, diğer afetler için ise binalar ve taşınır malların teminat altına alınacağını ifade etti. Ayrıca, ZAS’ın haziran sonu itibarıyla devreye alınması hedeflendiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek duyurdu: Zorunlu afet sigortası geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz