1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Yerlikaya bayramın acı bilançosunu paylaştı: İlk 7 Günde 62 Can Kaybı

Bakan Yerlikaya bayramın acı bilançosunu paylaştı: İlk 7 Günde 62 Can Kaybı

featured
service

Kurban Bayramı tatilinin ilk 7 gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazaları, bayram sevincini hüzne dönüştürdü. Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirterek, can kayıpları ve yaralanmalarla ilgili çarpıcı veriler paylaştı.

7 GÜNDE 62 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bayram tatilinin ilk

 7 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma), trafik kazalarında toplam 62 kişi hayatını kaybetti ve 8.690 kişi yaralandı. Bu üzücü bilançoda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.

DÜN 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yerlikaya, bayram tatilinin 7. günü olan 21 Haziran 2024 Cuma gününe ait verileri de paylaştı. O gün, 24 saat içinde 597 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybederken, 1.007 kişi yaralandı. Ayrıca, 406.165 araç denetlenirken, 21.129 araca hız ve radar işlemi uygulandı, 39.021 araca ise diğer trafik cezaları kesildi.

HIZ YAPMAYALIM UYARISI

Yerlikaya, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyararak, “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Yerlikaya bayramın acı bilançosunu paylaştı: İlk 7 Günde 62 Can Kaybı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz